Szybkie danie z makaronem - bezglutenowe
Pogoda barowa...od rana pada, a wtedy przychodzi ochota na coś rozgrzewającego i kalorycznego do jedzenia. A kiedy mało czasu to jeszcze chciałoby się szybko. Na szczęście udało mi się zdobyć makaron bezglutenowy :) . I wreszcie mogłam zjeść bezkarnie mało zdrowe, ale smakowite jedzonko... które również zostało z entuzjazmem przyjęte przez latorośl, która aktualnie ma ferie. Mianowicie makaron z serem . Kaloryczne, tuczące, ale pyszne - zwłaszcza kiedy normalnego makaronu nie wolno. Danie bardzo proste i właściwie zrobi je nawet nastolatek... o antytalencie kulinarnym.
Gotujemy makaron, odcedzamy i wrzucamy do garnka , następnie wlewamy słodką śmietankę (nie gęstą) po czym dorzucamy startego żółtego sera - ilość śmietany i sera zależy od własnych upodobań i ilości makaronu. Wszystko razem podgrzewamy mieszając póki ser się nie rozpuści. Dodajemy czarny pieprz, ciut gałki muszkatołowej i posypujemy po wierzchu smażonym bekonem.
Co do samego makaronu to uważam, że jest to jeden z lepszych kukurydzianych makaronów. Cena też całkiem przystępna ok 5,60zł za paczkę o wadze 500 gram. Makaron swoją drogą przetestowałam już z pomidorówką i rosołem i przyznam, że M. nie zauważył różnicy, więc polecam z czystym sumieniem:)
Komentarze
Prześlij komentarz